Shadow

Beste tips før du kjøper en brukt bil

Hvis du skal kjøpe en bruktbil, kan du følge tipsene i denne artikkelen. Med disse tipsene i tankene dine vil du kunne kjøpe den perfekte bruktbilen for å dekke dine behov. Dette vil også hjelpe deg å unngå noen vanlige feil før du foretar et kjøp. Les videre for å finne ut mer.

1: Sjekk budsjettet ditt

Som en generell regel, hvis du skal ta opp et lån for å kjøpe bilen din, sørg for at bilbetalingen ikke utgjør mer enn 10 % av lønnen du tar med hjem. Hvis du allerede har et strengt budsjett, foreslår vi at du bruker enda mindre.

Problemet med brukte biler er at de krever mer oppmerksomhet enn nye biler. Du må kanskje skifte dekk og utføre vedlikehold oftere. Utenom dette er det andre eierkostnader du må betale for, som forsikring og drivstoff.

2: Lag en liste over de brukte kjøretøyene du ønsker

Hvis du har noen favorittmerker, foreslår vi at du lager en liste over dem. Toppmerker er dyre, og derfor må du sette av litt mer penger for å kjøpe en bruktbil fra et toppmerke.

Bortsett fra dette, hvis du ønsker å spare penger, foreslår vi at du utvider listen over merker. Ideelt sett bør du lage en liste over minst 5 biler som faller innenfor budsjettområdet ditt og har alle de ønskede funksjonene.

3: Sjekk priser

Basert på hvor du ønsker å kjøpe en bruktbil, kan prisene variere. Sjekk nettsider som selger brukte biler. På denne nettsiden kan du bruke filteret til å få nettstedet til å vise kjøretøy basert på en rekke faktorer som pris, merke, funksjoner og andre ting.

Gir deg også en ganske god idé om hva de ønskede kjøretøyene dine selges for. Dette vil hjelpe deg med å sette et budsjett og ta en bedre beslutning.

4: Be om kjøretøyhistorikkrapporten

Hvis du kjøper ønsket kjøretøy fra et familiemedlem eller en nær venn, trenger du kanskje ikke sjekke kjøretøyhistorikkrapporten. På den annen side, hvis du kjøper den fra en tredjepart, foreslår vi at du ikke glemmer å ta en titt på kjøretøyhistorikkrapporten.

Disse rapportene kan gi deg viktig informasjon om kjøretøyet. For eksempel kan rapporten fortelle deg om kilometertelleren har blitt reversert. Dessuten kan du bruke kjøretøyets identifikasjonsnummer for å finne ut annen viktig informasjon.

5: Kontakt selger

Så snart du har funnet en god bil, foreslår vi at du ikke bare går ut av hjemmet ditt for å se den. Det du i stedet trenger å gjøre er å kontakte selgeren. Dette vil hjelpe deg med å opprette et forhold til selgeren og få den nødvendige informasjonen for verifisering.

De kan fortelle deg om kjøretøyet har mekaniske problemer på telefonen. Bortsett fra dette, vil en telefonsamtale hjelpe deg med å sikre at bilen ikke er solgt ennå. Dette kan hjelpe deg med å spare mye tid.

6: Prøvkjør kjøretøyet

Hvis du prøvekjører bilen, vil det hjelpe deg å være sikker på at det er den beste bilen du ønsker. Bortsett fra dette vil det hjelpe deg å gjøre en mye bedre vurdering av tilstanden til bilen. Å kjøre bilen i noen minutter vil gi deg en ganske god idé om du bør gå for det eller fortsette å lete etter en bedre.

Lang historie kort, vi foreslår at du følger disse tipsene før du kjøper din første brukte bil. Ved å følge disse trinnene vil du være på den sikre siden og ta en mye bedre kjøpsbeslutning.