Shadow

Hjemmeautomasjon: Endrer det moderne livet

Smart hjemmeautomasjon oppnår rask anerkjennelse blant forbrukere over hele verden. Det er komfortabelt, og det kan føre til at man sparer mye strøm over tid. Spart strøm er spart penger.

Det blir lagt mye vekt på teknologiene som gjør hverdagen komfortabel, rask og enkel. Automatisering brukes i innovasjon og applikasjoner i et supersonisk tempo.

Hjemmeautomasjon eller smarthusteknologi innebærer mekanisering av termostater, sikkerhet, temperaturkontroller og hvitevarer. Introduksjonen av Internet of Things (IoT) har revolusjonert smarthusautomatisering til det bedre. Den tilbyr automatisk kontroll av elektroniske og elektriske enheter i hjemmene.Automatisk lysstyring, varmestyring som leser av dagens strømpriser etc.

Brukere får tilgang til disse enhetene via trådløs kommunikasjon. Produsenter av husholdningsapparater fra hele verden er opptatt av å finne opp mer effektive og rimelige enheter for å stimulere salget og sikre kundetilfredshet. Som et resultat blir den globale etterspørselen etter smarthusautomatisering oversvømmet med banebrytende hjemmesystemer.

Høydepunkter med Hjemmeautomasjon-teknologi

Smarttelefoner kan kobles til praktisk talt alt og alt som er teknologiaktivert. Det være seg bank-, underholdnings- eller hjemmeinnstillinger. Hjemmeteknologien utvikler seg i et raskt tempo. Teknologien er lovende, praktisk og i rask utvikling.

Den moderne verden er i ferd med å nå vendepunktet når det gjelder utnyttelse av teknologi i hjem, arbeidsplasser og andre sfærer av det daglige menneskelivet. Kunstig intelligens (AI) er en annen slik teknologi som finner veien i det daglige menneskelivet. Et eksenmpel er Tibber med sine algoritmer.

Tilgjengeligheten av et mylder av automatiserte enheter og høyteknologiske konsepter på forbrukerteknologi og messer som Consumer Electric Show (CES) viser bare fremskrittet innen automatiseringsteknologi.

Sammen med forbedringer, forventes smartteknologi og smarthusteknologi spesielt å bli letterer og lettere tilgjengelig. Dette kan være et av de største høydepunktene for forbrukere over hele verden. Sammen med mekaniserte hjemmefunksjoner og sikkerhetsenheter, vil forbrukere være vitne til bruken av teknologier som kamera for kjæledyr og automatisert shopping. Ta en titt på noen av de overhengende trendene innen hjemmeautomatisering:

Kameraer for kjæledyr

Lukket krets-TV eller CCTV har vært den opprinnelige sikkerheten som er avgjørende for hjemmeautomatisering. Med kombinasjonen av sikkerhetskameraer og smarthusautomatisering har de blitt desto mer uunnværlige og sofistikerte. Sammen med standard bruk for sikkerhetsformål, kan kameraene som er installert i husholdninger hjelpe kjæledyreiere med å overvåke aktivitetene til kjæledyrene deres.

Disse kameraene har bevegelsessensorer med mulighet til å aktivere seg selv når kjæledyrene beveger seg.

Disse enhetene kan også berolige kjæledyr som er nervøse og som er utsatt for skade på møbler og andre hjemmeartikler.

For eksempel, det nylig lanserte Petcube Play Interactive-kameraet, et Wi-Fi-aktivert innendørs kjæledyrkamera som lar kjæledyrseiere sjekke inn på kjæledyrene sine gjennom smarttelefoner og andre smarte enheter. Den tillater også interaksjon ved hjelp av toveis lyd og HD-videokamera. Lydvarslene som er lagt til kameraene varsler brukere i tilfelle store hendelser.

Trådløst kjøkken

Futuristisk, er buzzword for smarthusautomasjon. Produsenter av moderne husholdningsapparater og teknologier er opptatt av å ta i bruk teknologier som kan gi kundetilfredshet og bekvemmelighet.

smart kjøleskap

For eksempel utviklet URBANEER nylig det første kommersielt tilgjengelige trådløse kjøkkenet i samarbeid med Wireless Power Consortium eller WPC. Den har automatiske kjøkkenprodukter designet ved hjelp av avansert teknologi for maksimal kundekomfort og optimal bruk av hjemmet. Disse tilpassbare produktene anses å være ideelle for moderne hjem.

Etter lanseringen av den nye møbellinjen med innebygde ladere fra Ikea, har mange andre selskaper våget seg på trådløse lademøbler. Denne typen møbler overfører elektrisitet ved hjelp av elektromagnetiske felt gjennom en base og en mottaker. Fra lamper til sidebord til frittstående ladeputer, selskaper som Ikea revolusjonerer industrien for hjemmeautomatisering. Det samme med serien med smarte høyttalere.

Pustende søvnrobot

Forbedring av søvnteknologi er en del av automasjonsrevolusjonen for smarte hjem som finner sted over hele verden. Selskaper lanserer avanserte enheter som bruker teknologi og data for å administrere helse, søvn, trening og andre aktiviteter til brukerne. Bortsett fra treningssporere, smarte senger og puter, introduserer produsenter andre banebrytende produkter.

For eksempel Sensorwake 2 Olfactory Alarm Clock. Denne klokken vekker brukerne med en behagelig lukt etter eget valg. Den bruker myke melodier, dynamisk lys og en duft som umiddelbart setter brukeren i godt humør.

En annen banebrytende oppdagelse gjort innen hjemmeautomatisering er søvnroboten. FDet er en robot som forbedrer søvnen ved å stimulere pusten. Det kan også bidra til å redusere stress og uønskede tanker. Lydene som hjerteslag og guidet meditasjon kan hjelpe brukerne til å sovne raskere.

Multiromsmusikk

Selv om multiromsmusikk har eksistert i noen år, er teknologien vitne til raske fremskritt når det gjelder innovative applikasjoner og enheter.

Produsentene i smarthusautomasjonsindustrien er opptatt av å lansere høyteknologiske produkter som kan spille forskjellige typer musikk i forskjellige rom i huset basert på humøret til brukerne. Alle multiromsproduktene i dag, inkludert smarthøyttalere, AV-mottakere, nettverksstreamere, trådløse høyttalere og stereoforsterkere, kjører enten ved hjelp av trådløs teknologi eller ved å lage sitt eget mesh-nettverk.

De fleste av disse musikksystemene fungerer på Wi-Fi-nettverket i brukernes hjem. DTS Play-Fi, AirPlay, Sonos, Amazon Echo, Amazon Alexa og Google Chromecast Audio og Bose Soundtouch er noen av eksemplene på multiroms musikksystemer som er tilgjengelige med tilpassbar brukeropplevelse. Nesten alle disse systemene har sin dedikerte smarttelefon-app som gir enkel tilgang og problemfri kontroll av multirommet.

Oversikt over smarthusautomasjon

Det globale markedet for smarthusautomatisering forventes å være vitne til en imponerende vekst i årene som kommer.

Fjernkontroll og høy etterspørsel etter automatisering vil fortsatt være de viktigste agnene for brukere som velger de avanserte produktene som er tilgjengelige på markedet. Økende disponibel inntekt og bevissthet om innovasjonene som finner sted i teknologiverdenen kan skape store forretningsmuligheter for de beste markedsaktørene som Honeywell International Inc.; Lutron Electronics Co., Inc.; Legrand SA; Schneider Electric; og andre.

Høy etterspørsel etter varme-, ventilasjons- og klimaanlegg (HVAC), smart kjøkken, smart sikkerhet og energistyring kan drive etterspørselen etter det globale markedet i nær fremtid.

Økende bruk av IoT er en av de viktigste faktorene som er ansvarlige for innovasjonene som finner sted innen smarthusautomasjonsteknologi.

Bruk av smarte termostatteknologier som Z-Wave, C-Bus, ZigBee, KNX, EnOcean og andre har forenklet bruken og implementeringen av trådløs teknologi. Denne teknologien spiller en avgjørende rolle i den vanvittig økende populariteten til hjemmeautomatisering.

Store selskaper i markedet er opptatt av å investere tungt i forskning og utvikling sammen med forretningssamarbeid. Økende etterspørsel etter hjemmeunderholdning, sikkerhet og energistyring kan betraktes som et viktig tegn på vekst for denne industrien.

iot hjemmeautomasjon

Avslutningsvis forventes et utall nye produkter å bli lansert i markedet for smarthusautomasjon i løpet av de neste årene. De fleste av disse produktene vil i stor grad stole på IoT, kunstig intelligens og smart sensorteknologi.

Det beste med automatiserte smarthusprodukter er måten de lar brukerne ha total kontroll over måten de foretrekker for at produktet skal fungere. Enkel tilgjengelighet av banebrytende teknologi og banebrytende produkter forventes også å sette forrang for selskapene som opererer i dette markedet.