Shadow

Hvordan vet jeg om hunden min har lopper

Vi har alle hørt om lopper, noen av oss har til og med hatt uflaks med å “treffe dem personlig”, og det er aldri en morsom tid. Disse små blodsugende insektene kan være en skikkelig plage for både deg og dine pelskledde kjæledyr.

Så du har vært ute og gått tur med hunden din, og nå som du er hjemme igjen, ser det ut til at hunden din oppfører seg rart, klør og biter seg selv. Du lurer på – har hunden min blitt infisert av lopper? Hvor fikk det dem fra? Hvordan kan jeg bli kvitt disse irriterende insektene? Vi skal gå gjennom alt dette og enda mer, så fortsett å lese!

Hvordan får hunder lopper?

Før vi går inn på hvordan du kan finne ut om hunden din har lopper og hva du skal gjøre med det, er det viktig å vite hvor hunder får lopper fra i utgangspunktet.

Hunden din kan ganske enkelt fange lopper ved å være rundt andre dyr som er infisert med lopper, enten de er tamme eller ville.

Kjæledyret ditt kan også få lopper av å gå gjennom et infisert miljø mens du løper rundt ute. Dette kan forklares med måten lopper beveger seg på – deres sterke bakbena gir dem forbløffende hoppeevner, som lar dem enkelt hoppe fra en vert til en annen.

Hvordan finne ut om en hund har lopper

Så hvordan kan du egentlig være sikker på om hunden din har blitt infisert av denne ekle lille skadedyren? Det er noen avslørende tegn du alltid bør se etter:

  • Hunden din klør og biter seg selv mer enn vanlig
  • Skallede flekker, irritert (rød) hud og/eller sårskorper
  • Synlige lopper eller loppesmuss (loppeekskrementer) på hud og hår

De første tegnene kan være forårsaket av lopper, men de kan også være et resultat av et helt annet problem.

Det siste tegnet, å finne lopper og deres ekskrementer på hunden din, er den sikreste måten å finne ut om din pelskledde venn virkelig er infisert. Du kan bruke en loppekam eller en annen fintannet kam og børste mot baksiden av kjæledyret ditt og på et vått papirhåndkle. Hvis mørke små biter av loppesmuss faller ned på papiret og fortsetter å løse seg opp og få en rødlig farge, kan du være sikker på at hunden din har fanget lopper.

For å kunne oppdage loppene, må du først vite hvordan de ser ut, samt ha en ide om livssyklusen deres. De er små insekter som overlever ved å suge blodet fra vertene deres. Lopper er omtrent 3 millimeter lange, er vanligvis rødbrune i fargen og har smale kropper og velutviklede bakbein, som lar dem hoppe en avstand nesten 200 ganger lengden på kroppen!

Lopper formerer seg ekstremt raskt – 1 loppe kan fort bli 100 hvis den ikke fjernes. De legger bittesmå hvite egg, for små til å bli sett med det blotte øye. Etter at eggene er lagt, vil de falle fra kjæledyret ditt og ned på gulvet i hjemmet ditt – inn i tepper, møbler og til og med mellom gulvplankene. Larver klekkes fra eggene, lever av organisk rusk og forpupper seg deretter.

En voksen loppe vil dukke opp fra kokongen sin når forholdene er riktige. Når den er klekket ut, vil den hoppe på forbipasserende dyr og syklusen begynner på nytt.

Hva skal jeg gjøre hvis hunden min har lopper

Så nå har du bekreftet mistankene dine – hunden din har fått et tilfelle av lopper. Du vet at det ikke er noen tid å kaste bort, siden de irriterende små insektene vil vokse i antall raskt. Det er noen forskjellige hundeloppebehandlinger du kan gjøre for å bli kvitt dette irriterende skadedyret for godt:

Gi hunden et bad

En av de første løsningene for å bli kvitt lopper er å bade kjæledyret ditt. Bare bruk lunkent vann og tilsett litt såpe, som kan bidra til å fjerne loppene fra kjæledyrets pels og hud. Hvis du tenker på å bruke spesialisert loppesjampo eller noe lignende, sørg for å snakke med veterinæren din først, siden slike produkter inneholder kjemikalier som kan irritere huden til kjæledyret ditt.

Gre kjæledyret ditt ved å bruke en kam med fine tenner

Hundelopper er bittesmå, raske og vanskelige å få tak i, så en god måte å fjerne dem fra kjæledyrets pels på er å bruke en fintannet loppekam. Å dyppe kammen i en blanding av vann og oppvaskmiddel hjelper til med å fange insektene, da det hindrer dem i å hoppe vekk. Loppekammer hjelper også med å fjerne loppesmuss og egg fra kjæledyret ditt. Eventuelle lopper som fanges i kammen bør kastes i en beholder fylt med varmt vann og oppvaskmiddel, som raskt vil drepe dem.

Spray eplecidereddikløsning på kjæledyret ditt

Eddik dreper ikke loppene, men det kan definitivt bidra til å avvise dem. Disse små hoppende insektene liker ikke lukten eller smaken av det, så hvis kjæledyrets pels er dekket av den, kan de unngå å være der helt. Bare fortynn litt eplecidereddik i vann og tilsett det i en sprayflaske. Noen hunder hater å bli sprayet, så som et alternativ kan du dyppe en børste i blandingen og få den på pelsen på den måten.

Bruk spesialiserte veterinære loppeprodukter

Det finnes forskjellige typer aktuelle produkter tilgjengelig – pulver, spray, tabletter, injeksjoner, halsbånd og spot-on, hvorav den siste er en nyere, enklere og sikrere metode. Det innebærer å påføre et lite hetteglass med væske på baksiden av hundens nakke, som dreper lopper og kan til og med stoppe utviklingen av egg. Spør veterinæren hvilken type produkt som vil være tryggest og mest effektivt å bruke i din situasjon.

Hvordan forhindre lopper på hunder

Hvis de ikke blir tatt godt vare på, kan lopper være et tilbakevendende skadedyr, for selv om du dreper alle de voksne, kan det fortsatt være egg og pupper som venter på å klekkes i rett øyeblikk. Så hvilke forholdsregler bør du ta for å sikre at du ikke kjemper mot denne hoppeplagen på en evighet?

Hold hjemmet ditt rent

Å støvsuge regelmessig rundt i huset er en god idé, sammen med høytemperaturvask av sengetøy eller tekstiler der hunden din har vært. Gi også sofaen en god støvsuging, spesielt i alle sprekker og sprekker. Ikke glem å tømme støvsugerposen etter hver støvsuger! Du må huske på at uansett hvor hunden din har vært i lengre tid, vil det sannsynligvis være lopper. Og ja, det kan til og med bety bilen din.

Unngå kontakt med ville dyr og infiserte områder

Det er best å ikke la hunden din vandre rundt i områder der den har fanget lopper før. Du bør også unngå å la dem komme i kontakt med ville dyr, som grevling, pinnsvin, rever, ekorn, rotter og lignende, som oftere er fulle av lopper. De fleste av disse dyrene lever i skoger og parker og er mer aktive om natten.

Gjør regelmessige kontroller og behandlinger

Sjekk om hunden din har lopper med jevne mellomrom og bruk de nødvendige forebyggende behandlingene for å redusere sjansen for at hunden din får et tilfelle av lopper, selv når den er i kontakt med lopperidde dyr eller går gjennom loppebefengte områder.

Ikke la lopper angripe hagen din

Både ville dyr og hunden din kan bringe lopper inn i hagen din, og det fantastiske grøntområdet ditt kan bli en yngleplass for disse ekle små insektene. Det er best å få hjelp av trente skadedyrspesialister, slik at du er helt sikker på at hagen din blir ryddet for uvelkomne gjester.

Hva er faren for lopper på hunder?

Lopper kan virke som en irriterende, men en ganske ufarlig skadedyr. De er tross alt så små, hvilken skade kan de faktisk gjøre med hunden min? Kan lopper gjøre en hund syk? Vel, de kan absolutt få hunden din til å føle seg uvel, siden en enkelt loppe kan bite dem hundrevis av ganger om dagen. På kort tid kan selv et mildt angrep av lopper forårsake flere forskjellige helseproblemer for hunden din:

Loppeallergi dermatitt (FAD)

Noen hunder er alvorlig allergiske mot loppespytt og kan oppleve ekstremt ubehag selv fra et enkelt loppebitt. Vanlige FAD-symptomer inkluderer overdreven skraping, slikking eller biting rundt halen, lysken eller baksiden. Som et resultat kan skorper, støt og bare flekker utvikle seg på nakken eller ryggen på hunden.

<loppebittanemi< h3=””>

Akkurat som mennesker er hunder avhengige av å ha et visst antall røde blodlegemer i kroppen for å holde seg frisk og energisk. For mange lopper som spiser på hunden din kan føre til at den blir anemisk på grunn av blodtapet. Enhver hund kan utvikle loppebittanemi, men noen er mer utsatt – mindre hunder, valper, eldre og syke hunder. Alvorlige tilfeller av anemi kan til og med være dødelig. Hvis hunden din viser symptomer på sløvhet, svakhet eller blekt tannkjøtt, må du ta den til veterinæren umiddelbart.

Bendelorm

Lopper kan overføre denne parasitten til hunden din hvis de får i seg lopper som inneholder bendelorm-egg. Inne i hundens fordøyelseskanal modnes bendelormegget til en voksen bendelorm som kan bli flere fot lang. Bendelormen hekter seg på slimhinnen i hundens tynntarm og absorberer næringsstoffer når de passerer gjennom fordøyelseskanalen. Dette kan forårsake ernæringsmessig mangel, vekttap og svekkelse for hunden din.

Høydepunkter

  • Lopper er et vanlig skadedyr som påvirker både kjæledyr og deres eiere
  • Hunder kan fange lopper fra andre dyr og fra miljøet
  • Det er forskjellige tegn på at hunden din har lopper, men det mest sikre er tilstedeværelsen av lopper og/eller loppesmuss
  • Lopper er små rødbrune insekter som påvirker mange forskjellige dyr, spiser blod, er veldig mobile og formerer seg ekstremt raskt
  • De beste forebyggende tiltakene er å unngå infiserte områder og ville dyr, holde hjemmet og hagen rent, samt bruke spesialiserte veterinærprodukter
  • Selv en mild loppeangrep kan være farlig for helsen til kjæledyret ditt

</loppebittanemi<>