Shadow

Lader til elektrisk bil

Hvis du har et plug-in kjøretøy, kan det være lurt å utforske alternativene dine i ladestasjoner for hjemmebiler. Selv om dette ikke er obligatoriske kjøp, er det fordeler med å eie lader til din elektriske bil eller hybrid bil.

Mange plug-in-kjøretøyer kan lades med hell fra en standard 220-volts veggplugg. Men det er hverken anbefalt, og i mange tilfeller ikke lovlig.

En stor ulempe er brannfaren dersom de elektriske ledningene og koplingene ikke er ment for for eksempel 3600 watts kontinuerlig belastning. Mange tror at en 16A kurs i sikringsskapet betyr at du kan lade bilen med 16A, men det er ofte farlig! Det er rett og slett ikke slik at man kan belaste en 16A kurs med 16A kontinuerlig, med mindre den er laget for det. Man risikerer varmgang og boligbrann ved å ignorere dette.

En annen stor ulempe med å bare bruke en vanlig stikkontakt er at mane da lader med 10 A. Det gjør at det tar lang tid å lade opp bilen. Avhengig av batterinivået og størrelsen på batteriet, kan lasting ta så lite som åtte timer og så mye som mer enn ett døgn fra en stikkontakt.

Lading via en skikkelig vegglader kan gå to til fire ganger raskere enn fra et vegguttak, noe som kan gi deg mye mer fleksibilitet med kjøretøyet ditt. Alle som bruker et plug-in kjøretøy regelmessig bør planlegge å kjøpe en stasjon for å sikre at kjøretøyet ditt er klart til bruk når du trenger det.

Tips til innkjøp av billader

Det hjelper å vite hvilke funksjoner du kan trenge,samt hvilket strømnett (IT feks) du har i huset, samt hva som er maksbelastning på stedet. Konfigurasjonen av garasjen, tidsplanen du vanligvis holder for lading, og husholdningselektriske løsninger bør være faktorer i kjøpsbeslutningen din. Noen som lader et kjøretøy over natten kan ha andre ladebehov enn noen som lader på en kontinuerlig måte mellom hver bruk av bilen.

Installasjonstips

En elektriker med erfaring med billadestasjoner er av største betydning for å få gode løsninger. Elektrikeren kan gi råd om husholdningens strømstyrke som er nødvendig for å støtte systemet, strømbrytere for kjøp og installasjonssted for optimal bekvemmelighet og rimelige installasjonskostnader. Det er også vanlig å gjøre oppgraderinger av hjemmets elektriske ledninger for å håndtere den økte belastningen fra den elektriske bilen.

Tillatelser kreves

Det kan hende du må få en spesiell tillatelse for å betjene visse ladeløsninger hjemme hos deg. For å søke om tillatelse, send inn dokumentasjon til din nettleverandør (ikke strømleverandør). Dette vet elektriker om du trenger å gjøre eller ikke.

Selv om du vil ha en del utgifter og krefter involvert i denne installasjonen, synes de fleste elbileiere som bruker bilene sine ofte at det er verdt å forsøke.