Shadow

Bruk tiden på kontoret til å holde deg i god form

Fordelene med trening for å redusere stress og støtte den generelle helsen til kroppen din er velkjent. Hvis du sitter på et kontor ved et skrivebord hele dagen, kan du føle at du bare blir tvunget til å trene utenom arbeidstiden ved å gå, løpe eller delta i et treningsprogram på et treningsstudio. Selv om dette absolutt er nyttig, forblir du fast ved skrivebordet i timevis hver dag. I hovedsak har du en stillesittende livsstil avbrutt av intense perioder med trening.

Hvis du kan legge til små biter av trening til dagen din, i løpet av dagen, multipliseres helsegevinstene. Å holde musklene og hjertet til å jobbe hardere med ulike intervaller i løpet av dagen bidrar til å redusere stress og bygger utholdenhet. Noen mennesker har utviklet et sett med spesifikke treningsrutiner som du kan utføre mens du sitter ved skrivebordet. Det kan fungere, men å utføre en treningsrutine som distraherer deg fra å jobbe der du teller repetisjoner, puster tungt og svetter, kan skape uønsket oppmerksomhet fra sjefen og kollegaene dine.

Du kan gjøre noen små justeringer i arbeidsrutinen din som vil holde kroppen i bevegelse og legge til mange minutter med trening i hverdagen. Begynn med stedet du parkerer bilen på jobben. Ikke velg det nærmeste stedet du kan finne ved siden av bygningen. Parker bilen i det fjerne hjørnet slik at du må gå hundre meter hver vei. Hvis kontoret ditt er på et lavere nivå av en skyskraper, ta trappene på vei opp. Til å begynne med kan det hende at du går andpusten av å gå opp tre trapper, men snart vil musklene dine styrkes og du vil finne det mye lettere.

Hvis kontoret ditt er i tolvte etasje, gå opp de første etasjene og ta heisen derfra. Selvfølgelig er det mye lettere å gå ned noen flere trapper igjen. Mens vi snakker om trappen, hver gang du står opp for å bruke toalettet, velger du et toalett to etasjer opp eller ned fra ditt eget. Ta trappene til badet og du vil være mer avslappet når du kommer dit. Du vil også føle deg sterkere når du kommer tilbake.

Hvis du bruker timevis på telefonen hver dag, prøv å stå opp mens du snakker. Du vil bruke mer muskler og energi når du reiser deg sammenlignet med å sitte, og stemmen din vil projisere bedre inn i telefonen når mellomgulvet slapper av. Hvis du kan få det til å fungere, bytt ut stolen i så mange timer som mulig med en stor oppblåsbar treningsball. Å sitte på denne ballen mens du jobber holder musklene i bena, anklene og magen i arbeid for å opprettholde balansen og tvinger deg til å opprettholde en god holdning.

Hvis du tar pauser til lunsj eller kaffe, legg til en ti-minutters spasertur som en del av pausen. Enda bedre, bruk ti minutters gange som et raskt avstressende verktøy og som en måte å snakke om et viktig eller presserende tema med noen andre. Det er ingen grunn til å sitte ved skrivebordet og kjenne stressnivået øke når temaet introduseres når du kan holde stresset lavt mens du trener litt ved å gå og snakke samtidig. Hold deg rolig, vær kreativ og fortsett å bevege deg for bedre helse og optimal ytelse, hele dagen lang.