Shadow

Oppdag de 5 kjøkkenskadedyrene du kan finne hjemme


For mange mennesker er kjøkkenet hjemmets midtpunkt, fullt av kjærlig varme og deilige dufter av god mat. De berusende aromaene som dveler i dette rommet kan trekke slektninger og venner sammen. Og noen uønskede feil også! I denne artikkelen vil vi fortelle deg om fem kjøkkenskadedyr som du kan finne og hvordan du kan bli kvitt dem.

5 vanlige kjøkkenskadedyr

1. Maur

Å gjenkjenne tilstedeværelsen av maur på kjøkkenet er det første skrittet du må ta når du prøver å finne ut om du har et skadedyrproblem. Maurene som går fra skapene til disken kan enten være stinkende husmaur, argentinermaur eller fortausmaur.

Alle de tre artene nevnt ovenfor har stor appetitt og tiltrekkes av mat og fuktighet på kjøkkenet. Du kan finne dem i områder nær lekkende vannrør og apparater, på gulvet eller i vasken.

2. Kakerlakker

Kakerlakker er et av de vanligste insektene som finnes på kjøkkenet. Disse erfarne turgåerne kan snike seg inn i hjemmene sine gjennom matposer, pappesker og drikkekartonger.

Les også: Kakerlakkobservasjoner i hjemmet ditt – men hvorfor?

3. Fluer

Fluer som husfluer og fruktfluer vil sannsynligvis bli sett i hjemmet til en huseier. Mens husfluer er interessert i mange forskjellige typer mat, spiser fruktfluer hovedsakelig frukt og grønnsaker. Å la moden frukt og grønnsaker ligge på disken vil raskt tiltrekke fluer til hjemmet ditt.

4. Pantry skadedyr

Det finnes mange typer pantry-skadedyr. Kommersielle hvetebiller og indiske møll er bare to av de lagrede produktskadedyrene du må forholde deg til. De blir trukket til kjøkkenskap og spiskammers på grunn av korn og mat som er lagret der.

Kommersielle hvetebiller lever av korn som mais og havre. Indiske møll spiser derimot mer varierte produkter, som tørket frukt, nøtter og kjæledyrmat.

5. Gnagere

Gnagere er også et hyppig helseproblem i både kommersielle og hjemlige kjøkken. Det er flere faktorer som gjør mus og rotter i hjemmet ditt. Hvis du ser noen av disse tegnene på kjøkkenområdet ditt, ring et skadedyrbekjempelsesfirma.

Hvorfor tiltrekkes husskadedyr til kjøkkenet?

Skadedyr tiltrekkes av kjøkkenet fordi det gir tre av nødvendighetene de trenger for å overleve: mat, vann og husly. Kriterium vil gå til kjøkkenet ditt når temperaturen synker, på grunn av overflod av mat, drikkevann og varme som tilbys der.

I tillegg fungerer søppel og kjøkkenrot som utmerkede skadedyrhabitater. Utette kraner og kjøleskap kan samle opp fuktighet som tiltrekker seg insekter.

Hvordan forebygge kjøkkenskadedyr?

Nøkkelen til å holde skadedyr ute av kjøkkenet er å hindre dem i å få tilgang til matkildene de trenger for å overleve. Dette kan gjøres ved å praktisere god kjøkkenhygiene, som følger:

  • Fjern alle smuler og søl fra kjøkkenbenker, skap og kjøleskap så snart som mulig for å unngå å tiltrekke uønskede besøkende. Noen få smuler kastet på gulvet kan være en fest for maur eller mus.
  • Sørg for å kaste søppel i lukkede beholdere og oppbevar mat i lukkede beholdere.
  • Når du handler dagligvarer, se etter utløpsdatoer og velg varer med forseglet emballasje.
  • Kjør søppelplassen regelmessig. Unngå at oppvask samler seg ved å rengjøre kjøkkenvasken ofte og tørke bort overflødig fuktighet.
  • Hold rørene godt rengjort for å unngå mulige lekkasjer på grunn av blokkeringer.

Hva er farene ved kjøkkenskadedyr?

Skadedyr som kan infisere kjøkken kan ødelegge måltider og kan føre til alvorlige helseproblemer hvis de ikke kontrolleres. Husfluen er kjent for å overføre over 100 forskjellige sykdomsfremkallende organismer, inkludert tyfus, salmonellose og tuberkulose.

Gnagere er spesielt alvorlige, siden de kan spre sykdom, bringe lopper inn i et hjem og forårsake allergi hos mennesker. I mellomtiden kan kakerlakker bringe allergiske reaksjoner inn i boarealet ved å spre matbårne patogener.

Les også: Hva du ikke vet om skadedyr som gir allergi

Så hvordan blir du kvitt kjøkkenfeil?

Hvis du ønsker å bli kvitt skadedyr på kjøkkenet, ta kontakt med en skadedyrekspert fra NEA i Singapore. En erfaren spesialist vil inspisere for å finne kilden til problemet og anbefale den beste handlingen.