Shadow

Overdreven fuktighet over det kontinentale USA vil føre til tidlig skadedyraktivitet


National Pest Management Association publiserer sin Bug Barometer®-prognose

FAIRFAX, VA (21. mars 2019) – Den Nasjonal Skadedyrforening (NPMA) lanserte i dag sitt halvårlige Bug Barometer®, en sesongprognose for skadedyrspress og aktivitet amerikanere kan forvente å se i sine respektive regioner av landet basert på værmønstre og langsiktige spådommer, så vel som skadedyrs biologiske atferd. I følge gruppens team av entomologer vil gjenværende vinterfuktighet kombinert med våte prognoser føre til at skadedyrbestander øker tidlig i store deler av det kontinentale USA denne våren og sommeren.

“Mens regioner over hele landet enten var uvanlig kalde eller varme denne siste vinteren, er det én faktor som nesten alle av dem hadde til felles – overdreven fuktighet,” sa Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog for NPMA. “Fra rekordstor snøfall i deler av Texas og Arizona til kraftig nedbør i sørøst, vil fortsatt nedbørsprognose for det meste av landet denne kommende sesongen tillate skadedyrpopulasjoner å fortsette å trives og formere seg.”

Selv de få utvalgte regionene som vil oppleve tørrere vår- og sommerforhold er ikke klare ennå. “Kakerlakk-, maur- og fluebestander i tørrere områder vil presse veien innendørs på jakt etter mat og vann, og forårsake en hel rekke innendørs skadedyrrelaterte helseproblemer, inkludert matforurensning. Det kan kakerlakker også utløse astma og allergisymptomerla Fredericks til.

Basert på denne analysen spår National Pest Management Association’s Bug Barometer en tidlig økning i skadedyrpopulasjoner over hele USA denne sesongen:

Nordøst og New England

En kald, regnfull vår og forsommer vil tillate det flått å trives på grunn av gunstig fuktighet, og vil holde gnagere innendørs når du ser etter varme, tørre forhold for å hekke. Forvent at stikkende insekter vil være en plage i New England da milde sommerforhold er forventet.

Sørøst

Gjenværende vinterfuktighet vil skape ideelle forhold for mygg larvehabitater dannes i stående vann, og vil tillate termittpopulasjoner å blomstre. Med en regnfull sommer også spådd, forvent økt kakerlakk og maurpress når de beveger seg innendørs for å få ly.

Great Lakes, Ohio Valley og Midtvesten

Rask snøsmelting fra varme kilder kan potensielt forårsake flom, noe som fører til en økning i flått- og myggbestander. Tørre sommerforhold som forventes i Great Lakes-regionen kan også kjøre ørepropper og springhaler innendørs på jakt etter vann.

Nord-sentrale USA

Etter en veldig kald og våt vinter kan varme, regnfulle vårforhold utløse myggbestander og la flåttbestander blomstre. Varme, tørre sommerforhold i den nordlige delen av denne regionen vil også hjelpe maurbestandene til å trives, og kan bety mer eksponering for stikkende insekter.

Sør Sentral-USA

Eksepsjonelt varmt vær gjennom vinteren bidro til at skadedyrbestandene varte. Med en regnfull, fuktig sommer i vente, termitt Presset vil være høyt og flått og mygg vil ha rikelig med ressurser for at bestandene skal kunne blomstre.

Sørvest i USA

Varme, tørre sommerforhold vil presse kakerlakker og maur innendørs på jakt etter mat og vann. Fluer kan også være et problem i denne regionen ettersom temperaturen stiger gjennom våren og sommeren.

Nordvest for USA

Varme og våte forhold tillot skadedyrpopulasjoner å overleve gjennom vinteren. Varme, tørre sommerforhold fremover vil også tillate flått og maur populasjoner å vokse gjennom sesongen.

For mer informasjon om NPMAs Bug Barometer eller for å lære mer om beskyttelse mot vanlige husholdningsskadedyr, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelse, mat og eiendom mot sykdommer og skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.